Aceasta este o varianta de Fatush adaptata la materia prima disponibila in bucatarie :).
Salata poate parea obisnuita dar cu ajutorul catorva ingrediente devine o garnitura perfecta pentru mesele cu specific libanez.
Ingrediente:
un castravete mediu
o rosie
jumatate de ceapa rosie
5-6 fire de patrunjel
4-5 ridichi
un catel de usturoi taiat foarte fin
2 linguri de ulei de masline
zeama de la o jumatate de lamaie
menta (proaspata sau uscata)
2 linguri sos de rodii
sare
lipii (optional)
Se taie castravetele, rosia , ceapa si ridichile in felii sau cubulete, patrunjelul se toaca marunt si se pun intr-un bol cu menta, uleiul, zeama de lamaie si sarea.
Peste ingrediente se pune sos de rodii.
Lipiile se pot amesteca in salata sau pot fi unse cu hummus.
Ele se taie in triunghiuri si se desfac in doua (lipia are doua straturi care pot fi despartite).
Se ung cu putin ulei de masline si se coc la foc mic in cuptor cam 10-15 minute (in functie de cat de crocante le preferati).
Timp: 20 minute
Portii: 2-3
Costuri: 8-9 ron
Unde gasiti:
menta proaspata: in supermarket-uri la raionul de legume si fructe. Se gaseste in pungute sau in ghiveche la aprox 7-8 ron. Menta uscata se gaseste pe raftul condimente, in pliculete.
sos de rodii : in supermarket-uri la raionul de produse internationale. Sticluta de 200 ml costa in jur de 16 ron.
lipii : in supermarket la raionul de blaturi de pizza proaspete (figider), de obicei unde se gaseste si drojdia proaspata sau borsul. Se mai poate gasi la raionul de paine.
Adina says
Mmm, yummy…de-abia astept sa incerc si eu asta acasa! Ma bucur ca pui si retete veggie, chiar eram in pana de idei culinare 🙂
Andreea says
chiar am de gand sa postez multe idei pentru retete vegetariene. stay tunned! 😀