Vegetarieni din toate colturile, adunati-va in fata calculatoarelor! Caci urmeaza reteta de tarta cu legume pe care trebuie sa o incercati. It rocked my world :).
Saptamana trecuta, am primit de la o prietena, o reteta de tarta despre care mi-a zis ca, de cand a descoperit-o, nu se mai satura de ea. Asa ca mi-am zis ca e obligatoriu sa o incerc si eu. Am adaptat-o putin, astfel incat sa nu folosesc unt si carne si am folosit ce legume am avut prin frigider.
Am facut aluatul de tarta din o cana jumate de faina integrala, aproape jumate de cana de ulei de rapita (puteti pune ulei pana cand aluatul se transforma in firimituri), jumatate de lingurita de sare si vreo 10 linguri de apa rece. Mai intai am amestecat faina cu uleiul si sarea si apoi, am inceput sa adaug apa, in timp ce framantam aluatul. Cand am reusit sa-l omogenizez, i-am dat o forma de bila (am facut si una mai micuta pentru grilajul de deasupra) si l-am bagat la congelator.
Apoi am spalat si am curatat in jur de 200 de grame de broccoli, 200 de conopida, trei ciuperci, un morcov, jumatate de praz si o ceapa si le-am taiat in bucati maricele. Le-am calit pe toate intr-o oala mai inalta (ca sa le pot amesteca bine) in care am pus 3 linguri de ulei de masline, cam 15 minute. La un moment dat, am pus si putina apa, ca sa nu se arda. Ca sa absoarba apa, am turnat si doua linguri de malai si ca sa avem ceva crocant, am adaugat si doua linguri de seminte de dovleac.
In timpul asta, am scos aluatul din frigider si l-am intins folosind tactica de aici. L-am pus in tava, l-am intepat cu o furculita si l-am copt cam 10-15 minute.
Am batut apoi doua oua cu 3 linguri de parmezan, un varf de cutit de piper cayenne macinat, o jumatate de lingurita de turmeric, piper si sare.
Dupa ce s-au racit legumele, le-am amestecat cu compozitia din oua si branza si le-am pus in tava peste aluat. Pe deasupra, am asezat cateva fasii de aluat, modelate din bila mai mica (trebuie sa fie cam cat un pumn).
Am mai copt tarta vreo 40 de minute, pana cand fasiile de aluat de deasupra s-au rumenit.
Langa o felie de tarta cu legume calda, am asezat o salata de rucola cu zeama de lamaie, ulei de masline si sare. Tarta este foarte foarte buna, iar combinatia e minunata. Am mancat singura vreo 6 felii din 8 :). Abia astept sa o fac din nou!
P.S. Multumesc, Lumi, pentru reteta! 🙂
Sisters'Kitchen says
Ce bine arata!Ne plac tartele foarte mult …cu diverse umpluturi (cum spuneai si tu …ce ai in frigider in momentul cand te apuca pofta:)).pupici
Zazuza says
pfuuuuu, pai cred si eu ca e buna! notat, musai sa incerc!
Anonymous says
Super,putem sa punem ulei de florea soarelui sau de masline,asta am in dotare,multumesc.
Alexa S says
Tocmai ce am mancat din aceasta minunata tarta. Excelenta reteta! Am mai schimbat un pic legumele dar este o reteta foarte versatila si nemaipomenita atunci cand ai prea multe legume in camara si risca sa se strice.
Multumim pentru reteta, numai bine!
Andreea says
Multumesc mult pentru feedback, Alexa! Ma bucur mutl ca ti-a placut tarta!