Desi fac multe planuri de meniu si gasesc des retete pe care vreau sa le incerc, cand ajung la cumparaturi fara o lista clara, raman in pana de idei. Si ma uit printre rafturi zeci de minute pana cand pun mana pe ceva de care sa fiu multumita. Intr-una din zilele cand eram la cumparaturi, m-am nimerit printre vitrinele frigorifice cu carne tocata. Se intampla foarte rar lucrul asta si primul instinct a fost sa ma indepartez rapid. Dar am zarit cu coada ochiului niste carne tocata de curcan, care arata chiar bine. Si mi-am zis ca n-ar fi rau sa incerc niste spaghetti cu chiftelute de curcan si sos de rosii.
Am folosit:
450 grame carne tocata de curcan
un ou
70 ml lapte
50 grame miez de paine maruntit
50 de grame de parmezan ras marunt
o legatura de patrunjel taiat
o ceapa mica taiata fin
3 catei de usturoi maruntiti
3 linguri de ulei de masline
un borcan de 800 gr de sos de rosii facut in casa (puteti folosi si cumparat)
o lingurita de oregano uscat
o lingurita de cimbru uscat
cateva frunze de busuioc proaspat
400 grame de spaghetti
sare
piper
La foc mediu, am incalzit uleiul intr-o cratita si am calit cam 2 minute usturoiul (amestecand mereu), apoi am adaugat sosul de rosii, oregano, cimbrul, busuiocul, sare si piper. Le-am lasat la fiert cam 20 de minute, timp in care am pregatit chiftelele.
Am batut bine oul cu laptele, putina sare, piper si am adaugat ceapa, miezul de paine, parmezanul si patrunjelul. Am adaugat carnea si am amestecat bine. Apoi, cu mainile umede, am format chiftelele. Cam cat de mici am avut rabdare. Deci nu foarte mici :).
Le-am aruncat in sos si le-am fiert cam 15 minute. Am scos una sa verific daca s-a facut si asa mi-am dat seama cand sa opresc focul.
Separat, am fiert pastele conform timpului necesar recizat pe pachet. Le-am asezat in farfurie, apoi am asezat cateva chiftele si sos, le-am mai adaugat un topping de parmezan si busuioc si au fost foarte gustoase.
Am repetat schema intr-o caserola si am pus si la pachet pentru pranzul de la birou. Cand iau paste la birou, intotdeauna le fierb dimineata si nu bag niciodata caserola la frigider. In felul asta nu se intaresc si sunt aproape ca proaspat facute.
Leave a Reply