Duminica trecuta am gasit in piata niste buchete mari si aromate de busuioc. Am pus mana pe vreo trei si le-am luat acasa. Planuiam un pesto bun, de casa, pe care sa il si pun la conservat in congelator. Asa ca am adunat si curatat toate frunzulitele, le-am uscat (in indispensabilul uscator de salata) si le-am mixat bine cu seminte de pin, parmezan ras si ulei de masline.
Am obtinut cam 300 de grame de pesto pe care l-am impartit intre doua pungute care au intrat la rece si un borcan pe care sa-l folosesc saptamana asta.
Ieri am vrut sa pregatesc ceva rapid, asa ca am fiert doua portii de penne integrale. Cat timp a fiert apa si apoi pastele, am taiat fasii un dovlecel (cu ajutorul curatatorului de legume) si l-am marinat, impreuna cu 4 rosii mici in doua linguri de ulei de masline, o lingura de zeama de lamaie, o lingura de sos de soia, putin piper si o lingurita de condimente pentru paste (busuioc, oregano, usturoi, ardei iute). Dupa 15 minute, am pus legumele intr-o sita pentru a se scurge zeama.
Am amestecat pastele fierte cu 3 linguri mari de pesto si apoi le-am acoperit cu dovlecei si rosii marinate.
Asa de tare mi-as fi dorit sa mananc chiar atunci toata farfuria, insa era abia 8 dimineata :). Portia asta a intrat in caserola si m-am bucurat de ea 4 ore mai tarziu. Da, pastele sunt mult mai bune calde, abia facute, dar daca le strecori printre niste legume, trec in categoria “salata” :). Oricum, fac destul de des paste pentru a le lua la pachet si nu-s rele deloc reincalzite. Totusi, incerc sa nu le tin in frigider pana la pranz, pentru a nu se intari de tot.
Poliana says
Arata super bine, imi plac pastele cu pesto, sunt bune de tot!