Reteta despre care va voi povesti azi, nu a fost aleasa intamplator. Acum cateva zile am primit de la prietenii de la Golin Harris si Electrolux invitatia de a participa la un eveniment Electrolux More Inspiration4Cooking unde vom invata sa gatim mancare indiana de la Ashlie Dias, Executive Chef la hotelul Crowne Plaza.
Pentru ca pana acum incercarile mele de a gati mancare indiana au fost destul de modeste, insa tot ce am pregatit sau am gustat mi-a placut foarte tare, abia astept sa invat mai multe de la un profesionist.
Iar vestea cea buna este ca pot lua si un cititor al blogului alaturi de mine! Daca va place mancarea indiana, daca sunteti curiosi sa o incercati sau daca pur si simplu vreti sa ne cunoastem, imi puteti lasa un comentariu la aceasta postare, spunandu-mi de ce ati vrea sa participati la acest eveniment. Cine ma va convinge ca isi doreste cel mai mult sa fie alaturi de noi, ma va insoti pe 24 octombrie, incepand cu ora 18:00 la Club Cortina din Corbeanca.
Daca sunteti din Bucuresti si nu aveti inca planuri, eu va astept! 🙂
La finalul zilei de luni voi alege castigatorul, deci puteti lasa un comentariu pana pe 21 octombrie, ora 20.00.
Si ca sa va convingeti ca merita, va las sa cititi despre cum se distreaza lumea la intalnirile Electrolux aici si aici :). Eu una sunt destul de nerabdatoare!
Revenind la reteta, va spun ca tocmai ca imi cumparasem o noua punga cu linte rosie cand am primit invitatia. Asa ca am profitat sa incerc o noua reteta indiana. Am ales un dahl, adica o mancare care se face in mod traditional cu leguminoase ca lintea, fasolea sau mazarea. Se pregateste destul de rapid si e foarte consistenta si gustoasa.
Ingrediente:
250 gr linte rosie
250 gr conopida
o lingura de ulei de susan (puteti inlocui cu unt sau ulei de masline)
o ceapa
3 catei de usturoi
10 gr ghimbir proaspat dat prin razatoarea mica
jumatate de lingurita de chimion macinat
o lingurita de turmeric
o lingurita de garam masala
100 ml suc de rosii (sau 3 linguri de pasta de tomate)
1 l supa de legume (sau apa)
100 gr mazare congelata
sare
Ceapa se taie marunt si se caleste timp de 5 minute in uleiul de susan. Se adauga usturoiul zdrobit, ghimbirul ras si condimentele. Se amesteca in continuu 2 minute. Se toarna in oala lintea, apa si sucul de rosii si se lasa la fiert la foc mic aproximativ 15 minute.
Conopida se taie in bucati si se adauga peste linte pana fierbe (aprox. 10 minute). In ultimele trei minute se adauga si mazarea.
Mancarea aceasta este de post, insa eu am ales sa adaug si doua linguri de smantana de capra ca sa o fac putin mai cremoasa, insa este la fel de buna si fara.
*Later edit: Comentariul care m-a convins este cel al Ceciliei. Felicitari! Abia astept sa gatim si sa mancam ceva bun impreuna! 🙂
mihaela.tanasa says
Vai ce imi doresc sa ajung si eu alaturi de voi fetelor la o seara plina de preparate indiene. Mmmmm, de ce sa particip …. Pentru o minunata incursiunea in fascinanta gastronomie a Indiei, tara celor 1001 condimente, pentru o seara in atmosfera unei mese intre (sper eu ) viitori prieteni , pentru o lectie de cooking prefesionala si pentru multe motive dar ii mai las si pe altii sa le enumere.
Cecilia says
Buna! Mi-ar placea foarte mult sa invat sa fac mancare indiana. Noi am descoperit-o relativ recent, in cautare de gusturi si retete noi, si mi-ar placea sa fiu in stare sa fac acasa. Deocamdata nu m-am incumetat, dar ar fi nemaipomenit! Am cumparat o parte din condimente, dar nu prea sunt in stare sa imi dau seama din retete ce este cu adevarat cu specific indian, si ce este adaptat. Si nu stiu de unde as putea sa cumpar garam masala, mi-ar placea de la un cunoscator o reteta buna, sa fac chiar eu combinatia. Una peste alta, nu ma pricep sa fac, dar imi place mult gustul preparatelor indiene. Si imi place foarte mult blogul tau si il urmaresc de foarte mult timp, sper sa ma alegi pe mine :)))
Andreea says
Ce na bucur sa vad comentarii! :). Aveam emotii ca nu vrea nimeni sa participe la dezmat :)). Garam masala eu am luat de la pastaidevanilie.ro dar am vazut si in Mega Image pliculete de la Magazinul de mirodenii.
Dan Colceriu says
Cand vine vorba de mancare indiana, se schimba cu totul discutia. Am devenit un mare fan in ultimul an, de cand am vizitat Chennai in sud-estul Indiei. Am reusit sa cumpar multe condimente de acolo si de atunci nu ezit sa le adaug in orice.
Cel mai mult mi-a placut o reteta de Mughlai Chicken, dar mananc cu bucurie orice fel de curry.
Andreea says
Va multumesc tuturor pentru participare! Dan, te invidiez pentru excursia in India.
Voi povesti pe blog tot ce vom face joi la cina si asa nu veti rata nimic :).