Scoicile le-am prajit exact la fel ca data trecuta, caci cred ca e cea mai buna si simpla metoda.
Ingrediente (pentru 2 portii)
6 scoici St.Jacques congelate (le gasiti pe Sea-Way.ro)
100 gr de conpida proaspata
un cartof mic
2 linguri de unt
50 gr hribi congelati (sau alt tip de ciuperci)
o jumatatea de ceapa mica
2 catei de usturoi
un fir de cimbru
100 ml smantana
2 oua de prepelita
50 gr de rucola
ulei de masline
otet balsamic
sare
piper
Cand cartoful si conopida au fiert, scurgeti apa si adaugati o ligura de unt, 50 ml de smantana, sare si putin piper. Pasati piureul cu un blender si acoperiti oala, pentru a se pastra cald.
Imediat dupa aceea, puneti o tigaie pe foc, pentru a se incinge bine. Cand e fierbinte, adaugati o lingura de ulei. Dupa 2-3 minute, asezati usor scoicile in tigaie. Condimentati-le cu sare si piper si lasati-le 2 minute, pana prind o crusta aurie pe partea inferioara. Intorceti-le si mai lasati-le inca 2 minute pana cand se rumenesc si pe cealalta parte.
In acest moment, puteti adauga in tigaie si ouale de prepelita, fara a le lipi de scoici.
In ultimul minut de prajit scoicile, blenduiti si hribii. Daca sosul e prea gros, mai adaugati smantana.
Pe farfurie, mai asezati si cateva frunze de rucola, pe care le stropiti cu putin ulei de masline, otet balsamic si sare.
Leave a Reply