La multi ani, dragii mei! Va doresc un an frumos, vesel si optimist :). Imi doresc sa ne vedem mai des aici, pe blog si sa va inspir sa pregatiti retete delicioase, simple si sanatoase.
Imi propusesem sa va arat mai multe retete din cele pe care le-am facut pentru Revelion, insa n-am reusit sa pozez mai nimic. Totusi, acest salam de biscuiti a supravietuit (asta pentru ca am facut destul de mult 🙂 ) si am reusit sa il pozez azi, ca sa vi-l arat si voua.
Va povesteam acum cateva saptamani ca la petrecerea Good Food am descoperit un salam de biscuti care m-a dat pe spate si pe care eram hotarata sa-l incerc de sarbatori. Pana la urma am modificat reteta, ca sa fiu eu sigura ca ouale nu raman crude :), insa rezultatul a fost excelent.
Am folosit:
3 oua
3 linguri de zahar
150 grame unt
250 grame ciocolata cu 75% cacao
2 linguri de cacao
150 grame biscuiti petit beurre
150 grame mix de nuci (nuci romanesti, alune de padure si migdale)
100 grame fructe uscate (caise, smochine si merisoare)
zahar pudra pentru decor
Intr-un castron maricel am pus biscuitii in bucati maricele, nucile si fructele taiate in bucati medii si cacaua.
Am topit pe bain marie untul cu ciocolata, amestecand des cu o lingura de lemn. In acelasi timp, am batut cu mixerul ouale cu zaharul, pana cand am obtinut o crema spumoasa.
Am turnat ciocolata cu unt in crema de oua, in timp ce mixam in continuare. Dupa aceea, am turnat toata compozitia in vasul in care am avut ciocolata si l-am pus inapoi pe bain marie, ca sa se gateasca ouale. L-am mai tinut 5 minute, timp in care am amestecat in continuu cu mixerul.
Am varsat crema peste ingredientele din castron si le-am amestecat bine.
Am intins o folie alimentara lunga de cam 40 de cm pe blatul de bucatarie si in mijlocul ei am asezat jumatate din compozitia obtinuta. Cu ajutorul foliei, am strans compozitia in forma unui baton. Am legat marginile foliei si l-am pus la frigider cam 8 ore. Inainte de a-l servi, l-am scos din folia de plastic si l-am tavalit prin putin zahar pudra.
Mie mi-au iesit doua batoane destul de mari. Daca vi se pare prea mult, puteti injumatati ingredientele. Puteti folosi doua oua mici sau unul mare, cantitatea nu trebuie sa fie exacta :).
Desi nu intelegeam de ce acest salam de biscuiti este atat de popular, acum m-a convins si pe mine. E usor de preparat, nu e pretentios, nu trebuie copt, se pot combina diverse ingrediente, poate fi pregatit cu oricat zahar preferati si sigur va fi apreciat de orice musafir. Reteta aceasta e mai buna decat cea clasica pentru ca are multa ciocolata, iar combinatia de nuci si fructe se potriveste perfect.
Paula Gafitescu says
La multi ani 2014! Iti doresc un an nou plin cu bucurii, sanatate si impliniri pe toate planurile!
Mihaela says
L-am ochit si eu in Goodfood si l-am si facut la momentul respectiv. Sa stii ca nu se simt ouale crude…… si eu am aceeasi problema. Insa am inlocuit biscuitii cu cereale si a fost minunat.
A fost apreciat de toata lumea.
Andreea says
Sriu ca nu se simt ouale crude, pentru ca l-am gustat si eu la petrecere. Insa cred ca sunt eu putin paranoica in ceea ce priveste ouale crude, mai ales galbenusul :).
Andreea says
La multi ani, Paula! un an nou fericit iti doresc!