Va era dor de o tarta? Mie da! V-am mai spus ca mi se par atat de simple de facut si atat de bune, incat as manca in fiecare zi. Pentru tarta aceasta am ales sa folosesc sparanghel si busuioc, si s-a dovedit a fi o alaturare inspirata. Sparanghelul ramane usor crocant, iar busuiocul da…
Cheesecake raw cu dovleac
Bine v-am regasit dragii mei. Imi pare rau ca mi-a luat atata timp sa revin pe blog, insa in prima saptamana din an n-am prea gatit. M-am bucurat de vacanta, dar si cand m-am intors, am stat vreo 3 zile in bucatarie :). Imi era tare dor sa gatesc ceva si mai ales sa fac…
Mini cheesecakes
Stiu ca sunteti in febra pregatirilor pentru petrecere, insa nu puteam incheia anul fara o reteta festiva si fara a va multumi pentru sustinerea pe care mi-ati oferit-o anul acesta. Acum doua saptamani am ajuns la 1000 de prieteni pe pagina de facebook si pentru ca urma Craciunul, am vrut sa ofer cateva cadouri facute…
Painea cu maia
Acum vreun an descopeream blogul Codrutei si ma minunam. Sincer sa va spun nici nu aveam rabdare sa citesc retetele. Admiram fotografiile si painile superbe insa nu puteam sa ma gandesc decat la cat de complicat trebuie sa fie sa faci painea cu maia. Autolyse, strech & fold, piatra de copt, bannetoane, toate atat de…
Quiche cu rosii cherry si branza de capra
Vizita la Beca’s Kitchen mi-a amintit ca n-am mai facut de mult tarte. Imi amintesc ca dupa ce am descoperit tarta cu cascaval de capra si rosii uscate am refacut-o aproape obsesiv cu orice ocazie posibila. Insa in ultima vreme m-am cam lenevit cand vine vorba sa fac aluat de tarta. Nu stiu de ce,…
Unde mancam in Bucuresti – Beca’s Kitchen
Update 12.12: Duminica trecuta am mers din nou la Beca’s Kitchen si am mai facut niste fotografii. Am mancat o supa excelenta de ciuperci si bineinteles, o tarta cu mere, pere si ghimbir :). De foarte mult timp mi-am propus sa incep o rubrica dedicata locurilor in care se poate manca si simti bine in…
Fajitas de pui
Dupa 3 saptamani de concurs, am ajuns la ultima reteta din Electrolux Inspiration Food Marathon. Am asteptat in fiecare vineri mailul care anunta temele saptamanii viitoare foarte nerabdatoare sa vad la ce provocare trebuie sa mai raspund si ce bunatati urmeaza sa ma mananc :). Finalul vine cu o reteta in 30 de minute,…
Parfait de cafea cu nuci caramelizate
Astazi am mai adaugat listei mele de deserturi preferate inca o reteta fantastica. Cand eram mica, mergeam cu bunicii mei la cofetarie si mereu alegeam parfait sau profiterol. Cred ca de atunci mi se trage dragostea pentru inghetata. Din pacate, de cand am crescut nu am mai gasit atat de des parfait in meniurile restaurantelor…
Supa suedeza de peste
Electrolux Inspiration Food Marathon ne aduce a doua tema a saptamanii – Delicii suedeze. Desi Suedia nu este foarte cunoscuta pentru bucataria ei, mare parte din retetele suedeze se invart in jurul pestelui. Pentru mine asta a fost ocazia perfecta sa fac inca o supa de peste pentru ca nu ma mai satur de ele. Iar…
Prajitura St. Honoré
Concursul Electrolux Inspiration Food Marathon imi da ocazia sa ma rasfat. Prima tema de saptamana aceasta si a treia din concurs, este “French Bakery”. N-am putut sa ma gandesc decat la unt, foietaje, creme fine si decoruri elegante. N-am stiut ce sa aleg asa ca am cautat o varianta in care sa integrez cat mai multe…