Cotlet de porc cu scortisoara si piure de conopida
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Portii: 2
Ingrediente
Cotlet de porc cu scortisoara
500 gr cotlet de porc fara os
o lingurita de scortisoara pudra
o lingura de ceapa granulata
o lingurita de usturoi pudra
sare
piper
3 linguri de ulei de masline
Piure de conopida
400 gr conopida
3 linguri de unt
2 linguri de smantana fermentata
sare
piper
Preparare
Cotlet de porc cu scortisoara
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade
Amesteca toate condimentele intr-un castronel.
Aseaza carnea intr-un vas termorezistent si acoper-o cu mixul de condimente. Intinde-l astfel incat sa acopere toata suprafata carnii.
Aseaza carnea cu partea grasa in sus si adauga uleiul de masline.
Acopera vasul cu folie de aluminiu si baga-l in cuptor.
Dupa o ora, indeparteaza folia, unge carnea cu lichidul adunat in vas, redu temperatura la 160 de grade si mai lasa carnea in cuptor inca o ora.
Piure de conopida
Pregateste un vas pentru gatit la aburi. Poti pune deasupra unei oale o strecuratoare de metal, pe care sa o acoperi cu un capac. Pune o cana de apa in oala si las-o sa fiarba.
Curata conopida, rupe-o in bucati medii si aseaza-o in strecuratoare. Acopera cu un capac si lasa sa fiarba timp de 10 minute.
Pune conopida intr-un vas inalt, adauga untul, smantana si condimentele si mixeaza-le cu un blender pana cand obtii piureul.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2016/12/cotlet-de-porc-cu-scortisoara-si-piure-de-conopida.html