Pulled pork cu sos barbeque
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 1 kg carne de porc (spata, ceafa, sau orice alta bucata, care sa aiba si ceva grasime)
  • 150 ml ketchup
  • 50 ml sos de rosii
  • 50 ml de otet
  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de sos worcestershire
  • o lingura de zahar brun
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • ½ lingurita pudra de ardei iute
  • ¼ lingurita de chimion pudra
  • o lingurita de sare
  • ½ lingurita de piper
  • o lingura de dulceata de ardei iute (optional)
Preparare
  1. Taie ceapa in bucati mici si zdrobeste usturoiul marunt.
  2. Pune toate ingredientele pentru sos intr-o craticioara si fierbe-l timp de 20 de minute.
  3. Incalzeste cuptorul la 160 de grade (caldura sus si jos la cuptorul electric).
  4. Pune carnea intr-un vas pentru cuptor.
  5. Toarna sosul peste carne, acoperind-o pe toate partile.
  6. Acopera oala cu un capac si bag-o la cuptor pentru 3 ore jumatate.
  7. Indeparteaza capacul de pe oala si lasa carnea sa se mai coaca timp de 30 minute - o ora, pana cand sosul scade si se ingroasa.
  8. Cand este gata, destrama carnea cu ajutorul a doua furculite si amestec-o in sos.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2016/12/pulled-pork-cu-sos-barbeque.html