Briose sarate cu branza, dovlecei si ardei
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 12
Ingrediente
  • 250 gr faina alba
  • 2 lingurite de praf de copt
  • o lingurita de oregano uscat
  • 3 oua usor batute
  • 100 ml lapte
  • un dovlecel
  • doi ardei grasi
  • 150 gr branza tare (cascaval, cheddar)
  • 7 linguri de ulei de măsline
  • sare, piper
Preparare
  1. Incinge cuptorul la 190 de grade. Pregateste o tava de briose si pune hartiile de copt.
  2. Intr-un bol amesteca faina, praful de copt, sarea, piperul si oregano.
  3. Taie dovlecelul si ardeii in bucati si prajeste-le, pe rand, cu cate o lingura de ulei de masline. Pune tigaia pe foc mare, ca legumele sa nu se inmoaie prea tare. Scoate-le dupa 5 minute, cand s-au rumenit. Lasa-le sa se raceasca pe o farfurie.
  4. Rade branza pe razatoarea mare.
  5. Peste faina adauga ouale, laptele, 5 linguri de ulei si amesteca cu o furculita, pana se omogenizeaza. Incorporeaza branza si apoi adauga legumele prajite.
  6. Toarna aluatul in tava de briose si bag-o la cuptor pentru 30 de minute.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2016/12/briose-sarate-cu-branza-dovlecei-si-ardei.html