Shakshuka
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 800 gr de rosii din conserva
  • o lingura de pasta de tomate
  • un ardei gras
  • o ceapa alba medie
  • 4 catei de usturoi
  • o lingurita de chimion pudra
  • un varf de lingurita de ardei iute pudra
  • 4 oua
  • 30 gr feta
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper
  • patrunjel
Preparare
  1. Toaca ceapa si taie ardeiul in cuburi mici. Zdrobeste usturoiul.
  2. Incinge uleiul intr-o tigaie mare (28 cm).
  3. Caleste ceapa cateva minute pana se inmoaie, adauga rosiile, pasta de tomate, ardeiul, usturoiul, chimionul, pudra de ardei iute, sarea si piperul. Lasa-le sa fiarba la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand scade sosul.
  4. Cu o lingura de lemn, fa 4 gauri in sos si sparge ouale deasupra fiecarei gauri. Cu o furculita, trage usor de albusuri si intinde-le prin sos, avand grija sa nu spargi galbenusurile.
  5. Fierbe inca 10-15 minute, pana cand ouale se incheaga, dar galbenusurile raman moi. Poti pune un capac deasupra, daca vrei sa grabesti procesul (in cazul acesta, trebuie sa verifici ouale dupa 5 minute).
  6. La final, serveste shakshuka cu feta si patrunjel.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/01/shakshuka.html