Prajitura cu pere, migdale si miere (fara gluten)
Timp de preparare
Timp total
- 225 gr faina de migdale
- 3 pere mici
- 3 oua
- 100 ml miere
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- 1 lingurita de praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- ½ lingurita de sare
- migdale maruntite/ fulgi de migdale pentru decor
- Preincalzeste cuptorul la 160 de grade.
- Intr-o tava rotunda, aseaza un strat de hartie de copt.
- Rade perele prin razatoarea mare (cu tot cu coaja).
- Intr-un castron amesteca faina de migdale, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
- Separa galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma tare.
- Peste galbenusuri, adauga mierea, uleiul si perele rase si amesteca-le.
- In mixul de galbenusuri si pere, adauga ingredientele uscate si omogeniza aluatul.
- La final, adauga albusurile batute, cu miscari lente, de jos in sus.
- Toarna compozitia in tava si bag-o in cuptor timp de o ora.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/05/prajitura-cu-pere-migdale-si-miere-fara-gluten.html
3.5.3226