Prajitura cu pere, migdale si miere (fara gluten)
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 225 gr faina de migdale
  • 3 pere mici
  • 3 oua
  • 100 ml miere
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita de sare
  • migdale maruntite/ fulgi de migdale pentru decor
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 160 de grade.
  2. Intr-o tava rotunda, aseaza un strat de hartie de copt.
  3. Rade perele prin razatoarea mare (cu tot cu coaja).
  4. Intr-un castron amesteca faina de migdale, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
  5. Separa galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma tare.
  6. Peste galbenusuri, adauga mierea, uleiul si perele rase si amesteca-le.
  7. In mixul de galbenusuri si pere, adauga ingredientele uscate si omogeniza aluatul.
  8. La final, adauga albusurile batute, cu miscari lente, de jos in sus.
  9. Toarna compozitia in tava si bag-o in cuptor timp de o ora.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/05/prajitura-cu-pere-migdale-si-miere-fara-gluten.html