Pad thai vegan cu legume si taitei cu hrisca
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 1 dovlecel/ zucchini mediu
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras rosu/ kapia
  • 50 gr taitei cu hrisca
  • 2 linguri de seminte de susan
  • 20 gr caju
  • o lingura de menta proaspata maruntita
Pentru sos
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de unt de migdale
  • 2 linguri de tahini
  • o lingura de sirop de artar
  • o lingura de sos de soia
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • ¼ lingurita de sare
  • un varf de lingurita de pudra de ardei iute
Preparare
  1. Prajeste caju-ul si semintele de susan intr-o tigaie, fara ulei, pana cand se rumenesc usor. Lasa-le sa se raceasca.
  2. Pune o oala cu apa la fiert.
  3. Pune toate ingredientele pentru sos intr-un blender si mixeaza-le pana obtii un sos omogen. Poti folosi si un blender cu picior sau robotul de bucatarie.
  4. Taie dovlecelul si morcovul in fasii, cu ajutorul unui peeler pentru legume.
  5. Taie ardeiul in bucati subtiri de aproximativ 4-5 cm lungime.
  6. Pune toate legumele intr-un bol.
  7. Cand apa fierbe, pune taiteii si lasa-i cateva minute, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  8. Scurge taiteii de apa si lasa-i sa se raceasca pentru cateva minute.
  9. Peste legume pune taiteii, sosul, caju-ul, susanul prajit si menta si amesteca-le bine.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/11/pad-thai-vegan-cu-legume-si-taitei-cu-hrisca.html