Tiramisu (fara oua crude)
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 3 galbenusuri (aprox. 60 gr)
  • 115 gr zahar alb
  • 35 ml apa
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pentru gatit (tinuta la rece)
  • 400 gr piscoturi pentru sampanie (Savoiardi)
  • 600 ml cafea tare
  • 2 linguri de pudra de cacao
  • 30 gr ciocolata neagra (optional)
Preparare
  1. Prepara cafeaua si las-o sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei, bag-o in frigider pana cand vei monta prajitura.
  2. Separa ouale si pune galbenusurile intr-un vas termorezistent (inox sau sticla) sau in vasul unui mixer cu bol fix.
  3. Pune apa si zaharul intr-un ibric si adu-le la punctul de fierbere. Mai lasa-le sa fiarba cam 3-4 minute, pana cand se formeaza bule deasupra si lichidul incepe sa se inchege. Daca ai termometru alimentar, ar trebui sa siropul sa ajung la temperatura de 112 grade.
  4. Porneste mixerul si incepe sa mixezi galbenusurile. Adauga siropul in fir subtire, mixand in continuu la viteza mare, cam 5-6 minute, pana cand amestecul se transforma intr-o crema ferma, lucioasa si deschisa la culoare.
  5. Daca vasul in care este crema nu s-a racit complet in urma mixarii, baga-l la frigider pentru cateva minute.
  6. Scoate crema din frigider si adauga mascarpone. Mixeaza bine, pana cand se omogenizeaza.
  7. Bate smantana pana cand se transforma in frisca (nu e nevoie de zahar).
  8. Adauga frisca in crema de mascarpone si amesteca usor, cu o spatula, pana se incorporeaza.
  9. Inmoaie piscoturile in cafea (cate 2 secunde pe fiecare parte) si intinde un strat intr-un vas adanc.
  10. Unge primul strat de piscoturi cu jumatate din cantitatea de crema.
  11. Aseaza deasupra cremei, al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea.
  12. Intinde restul cremei si pudreaza deasupra cu pudra de cacao. Optional, poti rade cateva fasii de ciocolata deasupra.
  13. Baga vasul in frigider pentru cel putin 4 ore.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2018/03/tiramisu-fara-oua-crude.html