Crumble cu prune si migdale
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 500 gr prune coapte
  • 80 gr migdale crude
  • 70 gr de unt
  • 100 gr faina alba
  • 4 linguri de zahar brun
  • jumatate de lingurita de scortisoara
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade.
  2. Curata prunele de samburi si taie-le in 4. Pune-le intr-o tava de aproximativ 25x15 cm.
  3. Pune migdalele intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le 30 de secunde. Vei obtine bucati mai marunte si altele mai mari. Scoate o mana de migdale si pune-le deoparte.
  4. Peste migdalele din robot pune untul, faina, scortisoara si zaharul. Mixeaza bine pana cand compozitia se omogenizeaza si textura devine faramicioasa. Acest proces dureaza in jur de un minut. Daca nu ai robot de bucatarie, poti toca migdalele cu cutitul si poti framanta faina si untul de mana pana obtii firimituri de aluat.
  5. Pune aluatul deasupra punelor, avand grija sa maruntesti bucatile mai inchegate. Eu iau cate o mana de aluat si o zdrobesc pe deasupra.
  6. La final presara migdalele puse deoparte.
  7. Baga tava in cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand prunele incep sa bolboroseasca, iar crusta devine rumena.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2018/08/crumble-cu-prune-si-migdale.html