Primul meu sufleu…Am avut ceva emotii dar totul s-a terminat cu bine :).
Reteta am cam inventat-o pentru ca mai aveam prin casa doar:
250 gr. Branza de vaci
o ciocolata neagra
120 ml lapte
4 oua (se separa albusurile de galbenusuri)
3 linguri zahar brun
1 lingura zahar pudra
o lingura esenta de vanilie
Ciocolata se topeste la bain marie (intr-un ibric suspendat pe o craticioara cu apa pusa pe foc; ibricul nu trebuie sa atinga apa). Se amesteca des si cand s-a topit toata ciocolata, se ia de pe foc.
Intr-un castron se pun galbenusurile, branza, laptele, zaharul brun si esenta de vanilie. Se mixeaza cu blenderul si peste compozitie se toarna ciocolata topita.
Albusurile se bat spuma tare (cu mixerul sau telul), se adauga zaharul pudra si se mai bat pana se poate tine castronul cu fata in jos si albusurile nu cad :). Apoi se amesteca incet, cu o spatula, albusurile in compozitia de ciocolata si branza.
Amestecul se toarna in vasele ramekin unse dinainte cu unt.Se lasa cam 3-4 cm de spatiu pana la marginea vasului. Eu le-am cam umplut (6 castronele) si au dat pe dinafara 😛 . Se lasa cam 50 de minute la cuptor la foc mic.
Pana la urma rezultatul a fost acesta:
Nu va ingrijorati daca se “dezumfla” dupa cateva minute dupa ce sunt scoase de la cuptor. Asa se intampla la sufleuri :).
Timp: aprox. o ora: 20 de minute de preparare si 45-50 de minute de copt.
Portii: 6
Costuri: aprox. 12 ron
Unde gasiti:
vase ramekin: la Ikea (se numesc Smarta). 6 ron bucata. Puteti folosi si un vas de ceramica mai mare sau un vas Yena.
elya says
Arata foarte bine :)! Felicitari pentru idee! Astept cu interes reteta care te-a facut celebra :)! Multa bafta!
Andreea says
Multumesc mult :). Reteta care m-a facut celebra o pregatesc cam intr-o saptamana. Deci, fii pe faza! 😛