Inainte sa vin in Bucuresti, n-am stiut ca exista si mucenici fierti :P. Pentru mine, mucenicii erau sfintisorii .
Apoi i-am descoperit si mi-au placut mult. Anul trecut am cumparat o punguta de mucenici pentru fiert, dar am aruncat-o dupa cateva luni :). Anul acesta, am cumparat din nou o punguta din supermarket (raionul de paine – aprox. 3 ron) si i-am folosit cu succes :D.
Ingrediente
un pachet de mucenici din aluat (250 gr.)
jumatate de pahar de miere
o lingura de coaja de portocale si lamaie
o lingura de esenta de vanilie
un pahar de miez de nuca macinat
Am pus mucenicii in apa fiarta cu un praf de sare. I-am fiert cam 15-20 de minute si i-am
amestecat ocazional.
Am turnat peste ei restul de ingrediente si am mai lasat sa fiarba un minut.
Cam asta a fost tot :). E un fel de lapte cu taitei dar fara lapte…si cu nuca :))). Chiar buni :).
Leave a Reply