Planuiam de ceva timp sa fac supa asta, dar acum ca poate lua si rolul de medicament, m-am apucat si am curatat mult mult usturoi care-mi va lua raceala cu mana :D.
Am folosit
2 capatani de usturoi (aproximativ 35 de catei curatati de coaja)
2 cartofi medii
2 cepe galbene medii
o lingura de ulei de masline
50 ml vin alb
1 l supa (de pui sau de legume, sau se poate folosi doar apa)
o lingurita de zeama de lamaie
sare
piper
Am amestecat usturoiul, cartofii si cepele taiate in bucati mari cu uleiul, sarea si piperul intr-o oala. Am acoperit oala cu un capac si am bagat-o in cuptor pentru 20 de minute la foc mediu (am mai amestecat legumele de cateva ori in timpul asta).
Am adaugat si 100 ml de apa si am mai lasat oala in cuptor inca 15 minute dupa care am pus-o pe aragaz, la foc mic si am turnat vinul. Am mai fiert legumele cam 5 minute si apoi le-am lasat cam 30 sa se raceasca putin.
Le-am mixat cu blenderul intr-un castron mai inalt si apoi am pus piureul intr-o sita deasupra oalei pentru a le pasa mai bine. Cu o lingura, am trecut toata pasta prin sita.
Am adaugat supa de pui si am amestecat bine pana s-a omogenizat. Am mai fiert supa cam 10 minute.
Intre timp am prajit cateva feliute de bagheta la cuptor pe care le-am pus direct in castronul cu supa.
Aceasta supa crema este foarte fina si aromata. E usor iute dar nu are gust de usturoi proaspat, deci nu trebuie sa va faceti griji ca nu o puteti manca inainte de a iesi in oras :).
Timp: o ora jumatate
Portii: 4
Costuri: 7 ron
Bogdan says
Am mancat asa ceva la un restaurant de prin Bucuresti si avea un gust perfect. Cred ca ma apuc si eu in curand de o zuppa
Sa incerci sa coci putin usturoiul inainte sa-l pasezi. Are o aroma geniala.
Andreea says
🙂 pai a fost copt impreuna cu ceapa si cartofii.nu le-am fiert…doar la sfarsit, dupa ce-am pus supa de pui, am dat totul in clocot.
Bogdan says
Copt in coaja voiam sa spun. La sfarsit se face o pasta super aromata 🙂
Andreea says
🙂 da, stiu cum iese pt ca am facut pentru o salata de vinete.
initial asa trebuia sa fac si pt supa asta, dar m-am gandit ca-i mai bine sa-l curat pt ca dupa ce sta la copt cu apa, se amesteca cu celelalte legume si e mai greu sa-l aleg si sa-l curat de coaja. o sa incerc data viitoare cand racesc :).
cea mai tare chestie a fost ca in combinatie cu cativa catei de usturoi proaspat, chiar m-a vindecat 😀