Saptamana trecuta am primit niste carne de cocos de tara si chiar daca eram incantata ca am un ingredient din care pot incerca ceva nou, eram si putin ingrijorata pentru ca nu mai gatisem cocos.
Singura reteta celebra despre care stiam era ‘coq au vin’. Dupa ce m-am documentat putin pe internet, am combinat cateva idei si am decis sa o pregatesc, mai ales ca aveam toate ingredientele necesare:
2 pulpe de cocos
1 morcov
o ceapa rosie
o ceapa alba
3 ciuperci
1 fir de usturoi verde
o lingura de ulei de masline
300 ml vin rosu sec
sare
piper
Am spalat si curatat carnea, mai ales de pielea foarte grasa si am pus-o impreuna cu restul ingredientelor intr-o oala pe care am bagat-o la cuptor cam doua ore. Se poate tine si mai mult ca sa se fragezeasca bine carnea, dar trebuie sa verificati daca mai are destul lichid in care sa fiarba (se mai poate adauga vin sau apa).
Va vine sa credeti sau nu, asta e toata reteta :). Iar mie mi-a placut .
Alina---Explora Cuisine says
La cum arata imi vine sa mananc monitorul! Super bun!
Andreea says
multumesc! 🙂
e chiar foarte buna combinatia cu vinul rosu.