Tabbouleh este o salata foarte gustoasa, pe care imi place sa o mananc de fiecare data cand pregatesc o masa libaneza.
Contine doar cateva ingrediente dar nu e deloc o salata obisnuita. Patrunjelul si menta ii ofera aroma puternica si prospetime. Iar bulgurul ii ofera consistenta. Ingredientele astea mi se par revolutionare :), schimba cu totul gustul salatei.
Ingrediente
2 rosii
o legatura mare de patrunjel
menta (eu n-am incercat decat cu menta uscata si folosesc cam 2 linguri, din menta proaspata folositi o legatura – cam 5 fire)
o ceapa rosie medie
zeama de lamaie
ulei de masline
o mana de bulgur
sare
sos de rodii (optional)
doua ridichi (in mod normal nu se folosesc la aceasta salata, dar eu le-am adaugat si n-a fost rau :))
Bulgurul se fierbe cam 10 minute (de obicei are instructiuni pe pachet) si apoi se scurge si se raceste.
Am taiat rosiile si ridichile in patratele, ceapa rondele si patrunjelul marunt si le-am pus intr-un castron (peste cateva frunze de salata verde – nu sunt obligatorii). Am adaugat menta, sarea, zeama de lamaie, uleiul si bulgurul.
Am mai stropit salata cu sos de rodii si am mancat-o cu hummus.
Leave a Reply