• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Supa crema de praz si cartofi noi

04/06/2011 By Andreea 3 Comments

Imi plac foarte tare supele crema dar nu toate retetele incercate pana acum au iesit asa cum ma asteptam. Ei bine, nici supa crema de praz si cartofi noi n-a iesit cum ma asteptam, ci muuult mai buna :).
Saptamana trecuta am cumparat mai mult praz si am hotarat sa pregatesc doua feluri de mancare: supa si tarta. Ambele mi-au placut foarte tare dar incep cu supa :).

Ingrediente
50 gr de unt
o ceapa verde
un fir de usturoi verde
o frunza de dafin
3 fire de praz
300 gr de cartofi noi
un litru jumate de supa de legume (se fierbe un morcov, o telina, 1 pastarnac) sau aceeasi cantitate de apa fiarta si usor racita. E posibil sa nu fie nevoie de toata supa/apa, dar e bine sa aveti 1 litru jumate pregatit, pentru ca mie nu mi-a ajuns un litru.
130 ml de smantana 12% grasime
130 ml lapte
sare
piper
cimbru

Prazul l-am spalat foarte bine (am desfacut usor foile ca s inlatur pamantul dintre ele) si apoi l-am taiat rondele. Cartofii i-am spalat foarte bine (am folosit partea abraziva a unui burete nou pentru a inlatura usor mizeria dar nu si coaja) si i-am taiat in bucati medii.
Am topit untul intr-o oala in care am pus ceapa si usturoiul pana s-au inmuiat putin. Am adaugat apoi cartofii, prazul, foaia de dafin si condimentele si le-am calit cam 10 minute.

Apoi am adaugat supa si am fiert legumele pana cand s-au inmuiat. Am lasat putin la racit oala si apoi am transferat totul (mai putin frunza de dafin) intr-un castron inalt in care am blenduit ingredientele.
Am rasturnat pasta in oala si am turnat peste ea laptele si smantana. Daca mai e nevoie, puteti sa ma condimentati supa si daca e prea densa, se mai poate adauga apa fiarta sau supa.

Am decorat crema cu ceapa verde si smantana si am mancat-o cu niste crutoane.

Timp: 45 minute
Portii: 4
Costuri: 12 ron

Save

Articole asemanatoare:

  • Ce-am facut dintr-un somon intreg, partea I: Bisque de somonCe-am facut dintr-un somon intreg, partea I: Bisque de somon
  • Placinta cu pui, cartofi si prazPlacinta cu pui, cartofi si praz
  • Minestrone cu legumeMinestrone cu legume
  • Tarta cu praz si ciuperciTarta cu praz si ciuperci

Filed Under: supa, vegetarian Tagged With: cartofi, praz, supa

« Fursecuri margarete
Ice tea cu capsuni si busuioc »

Reader Interactions

Comments

  1. Delicioasa says

    04/06/2011 at 2:59 pm

    Immi place foarte mult prazul, iar supa crema ta arata minunat. Eu ma gandeam la o crema de spanac si cartofi. Faina postare 🙂 xoxo

    Reply
  2. Alina---Explora Cuisine says

    23/06/2011 at 4:06 am

    Vreau sa fac supa ta, ca prea ma tenteaza la miezul noptii :))) faina reteta si fain blog, m-am facut follower! XoXo

    Reply
  3. Andreea says

    23/06/2011 at 7:03 am

    ma bucur mult, Alina!sa-mi spui daca ti-a placut 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Ma bucur sa te primesc in bucataria mea virtuala. Eu sunt Andreea si pe acest blog povestesc despre ce gatesc, unde imi place sa mananc si pe unde calatoresc. Citeste mai multe despre mine aici.

Vrei sa primesti articolele noi pe mail?

Cauta pe blog

Follow @tastebazaar on Instagram

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Recomandari de vacanta – Thassos

Vacanta foodie la Londra

Deserturi

Rulada de caju cu mac

Inghetata de piersici cu lapte de cocos, busuioc si seminte de pin

La cererea cititorilor : Cheesecake

Sorbet de rubarba si capsuni

Idei pentru mic dejun

Oua jumari cu rosii si branza

Shakshuka

Unt de migdale

Pancakes cu ricotta

Footer

Let’s get social

Copyright © 2019 · Taste Bazaar ·