Dupa cum v-am mai povestit, ma incapatanez sa cumpar cat mai mult dovleac toamna asta ca sa ma antioxidez la maxim :).
Weekendul trecut a fost randul unor briose cu dovleac, care au fost bune, dar nu chiar ce imi doream, insa am pastrat o felie din dovleac si pentru aceste prajiturele raw cu dovleac.
Anul trecut o colega a incercat o astfel de reteta iar pe mine m-a uimit pentru ca nu credeam ca dovleacul crud e comestibil. Insa cand l-am gustat mi-am dat seama ca nu e deloc rau, ba chiar am mancat toata felia de tort :).
Eu nu am vrut sa prepar clasicul tort si pentru ca aveam niste forme de floricele nefolosite, am decis sa le inaugurez.
Am facut crusta din 100 de grame de migdale crude, 50 de grame de caju crud, 15 curmale fara samburi, o lingura de miere si una de ulei de cocos. Toate au fost maruntite in robotul de bucatarie pana cand am putut sa modelez “aluatul” lipicios. L-am intins bine pe o bucata de hartie de copt intr-un dreptunghi de aproximativ un centimetru grosime. Apoi l-am taiat cu ajutorul formelor pentru prajituri. Puteti sa taiati crusta cu un pahar sau puteti sa o intindeti intr-o forma de tort de aproximativ 20 cm.Prajiturelele au intrat la frigider pana la momentul ornarii.
Pentru “crema” am curatat si am taiat dovleacul (cam 300 grame) si l-am maruntit bine tot in robot. Apoi l-am si pasat putin cu blenderul ca sa fie mai fina compozitia. Am amestecat-o cu doua linguri de miere, o lingurita de scortisoara, jumatate de lingurita de nucsoara, jumatate de cuisoare macinate, semintele de la o pastaie de vanilie si o lingura de ulei de cocos.
Apoi am acoperit fiecare prajitura cu aceasta crema si le-am decorat cu merisoare si frunze de menta.
Este foarte important ca in timp ce pregatiti orice preparat raw sa il gustati treptat astfel incat sa adaptati ingredientele gustului vostru.
Mie imi plac foarte tare prajiturelele astea pentru ca sunt foarte aromate, iar dovleacul e proaspat, nu e deloc inecacios si se combina minunat cu migdalele crocante. Weekendul asta cumpar alt dovleac! 🙂
Paula Gafitescu says
Tare dragute sunt! Eu inca n-am incercat dovleacul crud, dar cine stie cand se iveste ocazia 🙂
Andreea says
Multumesc, Paula! Pai acum e sezonul, daca iei vreun dovleac acasa, pasteaza o bucatica si pentru o prajitura raw :).
Sisters'Kitchen says
Noua ne place dovleacul sub orice forma,inclusiv crud:).Par foarte bune prajiturelele tale, o sa incercam si noi.pupici
Andreea says
fetelor, pentru mine au fost o surpriza foarte placuta. sa-mi spuneti cum vi s-au parut.