Acum vreo doua saptamani am gasit in Auchan niste frumuseti de hribi proaspeti. Caut mereu ciuperci de padure prin magazine, insa din pacate se gasesc foarte rar. De obicei gaseam in Kaufland, insa imi e destul de greu sa ajung mai des.
Am plecat acasa cu o cutie de 500 de grame de ciuperci fara vreo idee fixa despre ce sa fac cu ele.
Dupa ce au stat vreo 2 zile in frigider in asteptarea unei retete deosebite, am zis ca e mai bine sa nu mai astept si sa fac cel mai simplu lucru posibil: hribi la gratar. Nu mai gatisem hribi niciodata, insa citisem, mai ales pe bloguri vegetariene, despre varianta aceasta.
Am curatat ciupercile de pamant si alte mizerii doar cu ajutorul unei carpe si la nevoie cu un cutit, evitand sa le spal pentru a nu absorbi apa. Apoi le-am taiat in felii groase de cam 0.5 cm si le-am uns cu putin ulei de masline.
Am incins gratarul si am pus feliile de hribi la prajit pentru 2-3 minute pe fiecare parte. Le-am scos pe o farfurie si am presarat peste ele sare si piper proaspat macinat.
Pentru ca aceasta activitate s-a desfasurat intr-o dimineata, inainte de a pleca la birou, m-am gandit sa imi pregatesc si un mic dejun cu acesti hribi. Am prajit repede o felie de paine, am uns-o cu crema de branza amestecata cu ulei de masline si seminte de pin, am asezat cateva rosii uscate in ulei de masline si felii de hribi. Pe deasupra am pus si cateva fire de marar si de germeni de creson. A fost un sandvis fantastic.
Pentru pranz, am pus la pachet cateva linguri de quinoa pregatita cu o seara inainte, amestecata cu o lingura de ulei de masline si condimente, cateva felii de hribi si vreo doua buchetele de broccoli fiert la aburi pentru 5 minute.
Mi s-au parut extraordinar de gustosi hribii preparati in acest fel, foarte simplu de facut si versatili. Daca gasiti prin piete, e obligatoriu sa ii incercati!
Paula Gafitescu says
Minunat arata! Prezentarea e superba, mancarica e delioasa foc!