N-ar fi minunat ca in fiecare dimineata sa putem sorbi linistiti un suc proaspat de fructe si sa ne incepem ziua energici si optimisti? 🙂
Eu de cand sunt fericita posesoare a unui slow juicer Hurom, ma bucur foarte des de de aceasta experienta. Din ce in ce mai des, micul meu dejun se limiteaza la un astfel de suc de fructe sau legume care, spre surprinderea mea e destul de consistent incat sa imi tina de foame cam 2-3 ore. Incurajata fiind de lucrul asta, am hotarat intr-o zi ca voi bea doar sucuri si din nou am fost placut surprinsa ca am reusit. Si tare bine m-am simtit.
In ultimele 3 saptamani am incercat de toate: suc de mere, de rodii, portocale, grapefruit, kiwi si toate combinatiile posibile intre ele, insa cel mai mult mi-au placut cele de ananas si de mango.
Nu cred ca v-am mai spus, insa mango este fructul meu preferat si il caut cu emotie pe rafturile magazinelor, mai ales in timpul iernii. Cu emotie pentru ca nu stiu niciodata ce gasesc. De cele mai multe ori e foarte mic, prea copt sau prea crud. Dar de curand am descoperit un mango excelent la Lidl, la vreo 5-6 lei care nu m-a dezamagit pana acum. Ce-i drept, cand il cumpar nu e copt bine, insa dupa 2-3 zile la temperatura camerei se inmoaie si e numai bun de mancat sau de transformat in suc.
Tot la Lidl am gasit si papaya (9-10 ron) pe care, la fel, am copt-o la temperatura camerei, dar in cazul ei au fost nevoie de vreo 10 zile. Am cumparat-o verde cu cateva pete galbene si incet incet s-a ingalbenit si mai tare, cu nuanta portocalie. Asta e culoarea pe care trebuie sa o urmariti la papaya, insa la noi in magazine n-am vazut-o niciodata asa. Insa am citit pe net ca se poate coace ca si mango si avocado si am vrut sa incerc.
Cu gandul la sucul delicios pe care l-am baut in Barcelona, am vrut sa-l reproduc acasa.
Mai intai am taiat papaya in doua, am curatat-o de samburi si de coaja. Mango-ul l-am taiat tot in doua, trecand cutitul pe langa sambure si apoi am taiat fiecare jumatate in bucatele, pe care le-am desprins de coaja. Se poate curata si coaja mai intai si apoi taia pulpa in jurul samburelui.
Am bagat bucatile de fructe in storcator si in 10 minute am terminat toata treaba, cu tot cu spalatul storcatorului. Dar despre el va voi mai povesti cu siguranta si cu alte ocazii. Este un aparat fantastic care merita toti banii.
Intorcandu-ma la suc, m-am bucurat sa aflu ca papaya e un aliment care mentine tineretea, ca are antioxidanti si beta caroten si ca mango reduce colesterolul si e detoxifiant.
Asa ca va invit si pe voi sa va bucurati de un astfel de cocktail anti aging :).
Madalin says
Mi-e asa o pofta…