Cu atatea evenimente am ramas in urma cu retetele si imi pare rau. Mai ales ca s-au adunat cateva. Azi va povestesc pe scurt despre aceasta bautura energizanta din catina, plina de vitamina C, numai buna de pregatit organismul pentru iarna, impotriva racelii.
Reteta am pregatit-o pentru editia de toamna a revistei VEG, pe care Andie si colaboratorii ei au documentat-o si de data aceasta cu multa rabdare si talent. Pentru mine e o bucurie sa rasfoiesc revista asta si ma bucur ca am avut ocazia sa contribui si eu cu trei retete.
Saptamana trecuta, pe drumul spre Busteni, am mai vazut catina de vanzare. Cred ca e posibil sa se mai gaseasca si in piete. Daca ati fost prevazatori, asa cum am fost eu si ati congelat catina, atunci o puteti folosi asa. Apropo, eu am reusit performanta de a congela vreo 4 kile de catina :).
Ingrediente pentru 1 litru de bautura energizanta din catina:
100 gr catina
50 gr miere
50 gr ghimbir proaspat
sucul de la o portocala
zeama de la jumatate de lamaie
30 ml sirop de brad
apa plata
Mihai says
Gata, a venit netul si pe strada voastra? 🙂
Personal, nu-mi amintesc sa fi incercat vreo bautura pe baza de catina. Dar asta suna interesant.
Andreea says
Avem cu tzaraita :). Mai facem hotspot cu tableta.