Pentru finalul anului trecut nu ne-am facut planuri prea mari. Am evitat petrecerile in oras sau plecarile la munte si am ajuns sa petrecem linistit acasa, alaturi de cativa vecini. Fiecare familie a pregatit cate ceva pentru masa festiva, iar eu am ales sa fac niste aperitive, pulled pork pentru felul principal si un desert. Printre aperitive s-a aflat si pasta de macrou afumat, o reteta pe care asteptam de mult sa o fac.
Desi, la prima vedere, combinatia dintre peste si branza pare cam nepotrivita, in cazul acestei paste, sau pate, daca vreti, e super gustoasa. A avut mare succes, lucru care m-a cam luat prin surprindere. Nu ma asteptam ca toti invitatii sa o laude atat de mult si sa isi suplimenteze portiile. A fost felul de mancare care s-a terminat primul si s-a lasat cu rugaminti de a le da reteta, asa ca am promis ca o vor gasi pe blog.
Pasta de macrou afumat este extrem de usor de pregatit, ceea ce nu poate fi decat inca un argument pentru a o pune pe lista “de gatit”. Mie mi s-a parut o idee buna sa o servesc alaturi de o salata de sfecla cu hrean si asta a functionat de minune.
- 4 fileuri de macrou afumat (aprox 300 gr)
- 200 gr crema de branza
- o lingura de smantana fermentata
- ½ legatura de patrunjel
- o lingurita de pasta de hrean sau hrean ras in otet (optional)
- o ingura de radacina sau tulpini de telina taiate in cuburi foarte mici (optional)
- coaja si zeama de la o jumatate de lamaie (preferabil bio)
- sare (posibil sa nu fie nevoie de prea multa, pentru ca pestele este sarat)
- piper
- salata de sfecla coapta, pentru servit (optional)
- Curata macroul de piele si oase mari (oasele mai mici sunt foarte moi si vor putea fi mancate).
- Pune o treime din carne deoparte.
- Pune restul carnii, branza, smantana si restul ingredientelor intr-un robot de bucatarie sau blender si mixeaza-le timp de aprox 30 de secunde, pana cand obtii o pasta omogena.
- Rupe in fasii carnea lasata deoparte si amestec-o in pasta obtinuta.
- Serveste pasta de macrou afumat pe paine prajita, alaturi de salata de sfecla coapta.
Leave a Reply