Pune apa, zaharul si untul la fiert. Dupa 5-7 minute, cand dau in clocot si zaharul e topit, opreste focul, adauga extractul de vanilie si lasa lichidul sa ajunga la temperatura camerei. Untul are tendinta de a se intari deasupra, mai amesteca din cand in cand, pentru a-l omogeniza.
Cerne printr-o sita fina laptele praf impreuna cu cacaoa intr-un castron.
Cand lichidul s-a racit, toarna-l treptat peste ingredientele solide. Amesteca bine, dupa fiecare portie de lichid adaugata.
Cand compozitia s-a legat si are o textura omogena, dar inca moale si lucioasa, adauga nucile si stafidele.
Unge o bucata de folie alimentara cu unt si toarna ciocolata in mijloc. Da-i o forma de baton, strange bine folia la capete si las-o la racit in frigider, minim 4-5 ore.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2016/12/ciocolata-de-casa.html