Tarta cu morcovi caramelizati, ciuperci si alune de padure
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 5 morcovi medii
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de sirop de artar sau miere
  • o foaie de aluat foietaj (20x30 cm)
  • o ceapa mica
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 30 gr de alune de padure prajite + doua linguri pentru decor
  • 100 gr crema de branza
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
Preparare
  1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pregateste o tava cu hartie de copt.
  2. Pune o oala cu apa la fiert.
  3. Curata morcovii si taie-i pe lungime, in 4 bucati. Opareste-i in apa fiarta timp de 5 minute.
  4. Scoate morcovii, intinde-i pe tava, presara sare si piper si stropeste-i cu 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de sirop de artar. Pune morcovii la cuptor pentru 20 de minute. Dupa 10 minute, intoarce-i pe cealalta parte.
  5. Intinde aluatul intr-o tava cu hartie de copt. Traseaza-o o margine de 1 cm de jur imprejur, cu un cutit, avand grija sa nu il tai. Inteapa cu o furculita bucata de foietaj din interior si pune-l in cuptor pentru 12 minute, alaturi de morcovi.
  6. Scoate aluatul din cuptor si cu dosul unei linguri, apasa bucata din centru, astfel incat sa se adanceasca putin.
  7. Taie ceapa si ciupercile marunt.
  8. Caleste ceapa in 2 linguri de ulei de masline, pana se inmoaie. Adauga ciupercile si prajeste in continuare, pana cand se evapora toata apa. Lasa compozitia sa se raceasca.
  9. Pune o treime din ciuperci impreuna cu crema de branza, alunele, sare si piper intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le pana obtii o pasta. Transfera pasta intr-un castron si amesteca in ea si restul de ciuperci.
  10. Intinde pasta de ciuperci in interiorul aluatului si aseaza morcovii deasupra. Intinde pe deasupra restul de sirop de artar si pune tarta inapoi in cuptor pentru 15 minute, pana cand marginile aluatului se rumenesc.
  11. Presara pe deasupra tartei alune de padure si frunze de patrunjel.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/01/tarta-cu-morcovi-caramelizati-ciuperci-si-alune-de-padure.html