Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten)
 
 
Ingrediente
Pentru crusta
  • 200 gr fulgi de ovaz
  • 4 linguri de unt de arahide
  • 3 linguri de miere
  • un praf de sare
  • 30 gr arahide prajite
Pentru crema
  • 50 gr cacao de buna calitate
  • 60 gr unt de cocos
  • 100 gr unt de arahide
  • 100 gr miere
  • 2 linguri de zahar de cocos
  • o lingurita de extract de vanilie sau de pudra de vanilie
Preparare
  1. Pregateste o tava de tarta si unge-o cu unt de cocos.
  2. Pune fulgii de ovaz, 4 linguri de unt de arahide si 3 linguri de miere intr-un robot de bucatarie. Mixeaza pana obtii o compozitie faramicioasa si lipicioasa.
  3. Intinde compozitia de crusta in tava si apasa-o cu mainile pana cand se uniformizeaza si acopera toata suprafata tavii.
  4. Baga tava in congelator pentru 10 minute.
  5. Intr-o oala, pune untul de cocos, cacaua, 2 linguri de unt de arahide, mierea, zaharul de cocos si vanilia si pune-le la fiert pana cand ingredientele se omogenizeaza si se ingroasa putin. Lasa crema la racit.
  6. Scoate tava din congelator si intinde restul de unt de arahide peste crusta. Baga din nou tava la congelator, pentru 10 minute.
  7. Scoate tava si toarna compozitia de ciocolata, peste stratul de unt de arahide.
  8. Presara arahidele deasupra si pune tava inca 30 minute in congelator.
  9. Scoate tarta din congelator si pastreaz-o inca 30 de minute, o ora in frigider, inainte de a o taia.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/02/tarta-cu-unt-de-arahide-si-ciocolata-vegana-si-fara-gluten.html