Chiftelute de morcovi, caise uscate si seminte de pin cu sos de iaurt
Timp de preparare
- 4 morcovi
- 4-5 fire de patrunjel
- 4-5 fire de marar
- un catel de usturoi tocat marunt
- 5 caise uscate
- o lingura de seminte de pin prajite
- 1 ou usor batut
- 6 linguri de pesmet
- sare, piper
- 4 linguri de ulei vegetal
- 5 linguri de iaurt grecesc
- o lingura de zeama de lamaie
- o lingură de ulei de masline
- o lingurita de za’atar
- sare
- Rade morcovii prin razatoarea mare. Fierbe-i la aburi timp de 10 minute. Transfera-i intr-un castron si paseaza-i cu o furculita.
- Toaca verdeata marunt si taie caisele in bucati mici.
- Amesteca toate ingredientele intr-un castron pana se formeaza o compozitie omogena, care isi pastreaza forma.
- Formeaza chiftelutele din cate doua linguri de compozitie si aseaza-le pe o farfurie.
- Incinge uleiul într-o tigaie si prajeste chiftelutele in jur de 3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc.
- Combina toate ingredientele pentru sos intr-un castron si serveste-l peste chiftelute.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/02/chiftelute-de-morcovi-caise-uscate-si-seminte-de-pin.html
3.5.3226