Pancakes cu ricotta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 250 gr ricotta
  • 2 oua
  • 180 ml lapte
  • o lingurita de extract de vanilie
  • 120 gr faina alba
  • un praf de sare
  • o lingurita de praf de copt
  • 2 linguri de zahar brun (optional)
  • 2 linguri de unt
  • Pentru topping: mascarpone, capsuni, sirop de artat
Preparare
  1. Intr-un castron pune faina, praful de copt, sarea si zaharul (daca folosesti).
  2. Separa albusurile de galbenusuri. Scurge lichidul din cutia de ricotta.
  3. Peste galbenusuri pune ricotta, laptele si extractul de vanilie. Amesteca-le bine cu o lingura, pana cand se omogenizeaza.
  4. Adauga mixul de faina in cel lichid si amesteca cu o spatula.
  5. Bate albusurile cu mixerul 30 de secunde - 1 minut, pana cand devin usor spumoase.
  6. Adauga albusurile peste aluat si incorporeaza-le cu o spatula, cu miscari lente, de jos in sus, pentru a pastra textura aerata.
  7. Incinge o tigaie non aderenta, in care pui o lingura de unt.
  8. Toarna compozitia de clatite in tigaie (cate 3 linguri pentru fiecare clatita).
  9. Prajeste clatitele intre 2 si 3 minute pe fiecare parte, pana cand devin rumene. In functie de intensitatea focului (ar trebui sa fie medie) si de tigaie, clatitele se pot rumeni prea repede la suprafata si sa ramana usor umede in interior. Regleaza pe parcurs intensitatea focului daca e nevoie. Poti si sa adaugati ceva mai putina compozitie (2 linguri) si sa o intinzi usor cu o lingura, pentru a nu fi prea groasa clatita.
  10. Adauga putin unt in tagaie inainte de a praji o tura de pancakes.
  11. Serveste clatitele cu mascarpone, capsuni si sirop de artar.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/02/pancakes-cu-ricotta.html