Biscuiti sarati cu maia
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 60
Ingrediente
  • 100 gr maia (hidratare 100%)
  • 100 gr faina alba pentru paine
  • 3 linguri de unt la temperatura camerei (aprox 60 gr)
  • 70 gr branza feta
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita rozmarin uscat
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • ulei de masline pentru uns
  • 2 linguri de seminte de susan
Preparare
  1. Intr-un catron, amesteca maiaua, faina, sarea si untul si framanta-le pana cand se omogenizeaza.
  2. Adauga rozmarinul, busuiocul si branza faramitata. Framanta pana cand branza se amesteca bine in aluat.
  3. Formeaza o bila de aluat, aplatizeaz-o usor si inveleste-l in folie alimentara. Baga-l in frigider pentru 30 de minute - o ora, pana cand se intareste.
  4. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
  5. Scoate aluatul, taie-l in doua si aseaza-l peste o hartie de copt, pe blat. Intinde-l cu un sucitor, pana cand ajunge la o grosime de 1.5 mm. Ai grija ca marginile sa nu fie mult mai subtiri, pentru ca se vor arde. Daca aluatul este lipicios, mai presara putina faina.
  6. Taie aluatul in forma dreptunghiulara, cu un cutit normal sau unul cu rola, pentru pizza.
  7. Trage hartia de copt, cu tot cu biscuiti, pe o tava.
  8. Unge biscuitii cu ulei de masline si presara seminte de susan peste ei.
  9. Repeta pasii pentru a doua bucata de aluat.
  10. Baga tavile in cuptor pentru 15 - 20 de minute, pana cand biscuitii se rumenesc.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/03/biscuiti-sarati-cu-maia.html