Paste cu sos de mascarpone, dovlecei si rosii
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • un dovlecel mai mare sau doi mai micuti (400-500 gr)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o ceapa mica
  • un catel de usturoi
  • o conserva de rosii bucati (400 gr)
  • 6 rosii uscate
  • 100 ml apa (sau supa de legume)
  • ½ ligurita de oregano
  • 150 gr paste (rigatoni sau penne)
  • 125 gr branza mascarpone
  • 10 frunze de busuioc proaspat
  • sare, piper
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
  2. Spala dovlecelul si taie-l in cuburi. Pune-l intr-o tava, stropeste-l cu o lingura de ulei de masline si baga-l in cuptor pentru 15-20 de minute, pana se rumeneste.
  3. Toaca ceapa si marunteste/ zdrobeste usturoiul. Taie rosiile uscate.
  4. Intr-o oala, incinge o lingura de ulei si caleste ceapa si usturoiul timp de 4-5 minute, pana cand se inmoaie.
  5. Adauga in oala rosiile din conserva, rosiile uscate, apa/ supa, si oregano. Lasa-le sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, pana cand sosul se reduce.
  6. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, punand in apa o lingurita de sare.
  7. Ia sosul de pe foc si adauga branza mascarpone. Amesteca pana cand se topeste, condimenteaza cu sare si piper.
  8. Adauga peste sos dovleceii si frunzele de busuioc.
  9. Toarna sosul peste paste si amesteca-le bine.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/11/paste-cu-sos-de-mascarpone-si-dovlecei.html