Salata de morcovi cu naut, feta si fistic
 
Timp de preparare
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 2 morcovi medii
  • o conserva de naut
  • 2 curmale Medjool fara samburi
  • un fir de ceapa verde
  • cateva fire de patrunjel
  • 2 linguri de ulei de masline
  • coaja si sucul de la jumatate de lime
  • ½ lingurita de chimion pudra
  • ¼ lingurita nucsoara macinata
  • ¼ lingurita de turmeric pudra
  • ¼ lingurita de fulgi de ardei iute
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita de piper
  • 20 gr fistic decojit
  • 40 gr feta
Preparare
  1. Daca fisticul este crud, prajeste-l cateva minute intr-o tigaie , fara ulei. Lasa-l sa se raceasca.
  2. Intr-un borcan mic pune uleiul, zeama si coaja de lime, chimionul, nucsoara, turmericul, fulgii de ardei, sarea si piperul. Acopera cu un capac si agita bine borcanul, cateva secunde, pana cand dressing-ul devine cremos si omogen.
  3. Da morcovii prin razatoarea mare, taie ceapa si curmalele in bucatele mici.
  4. Scurge conserva de naut de apa.
  5. Intr-un castron, pune morcovii, ceapa, curmalele, nautul si dressing-ul. Amesteca bine. Verifica daca mai are nevoie de sare.
  6. Pune salata in farfurii si presara deasupra feta si fisticul maruntite.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/09/salata-de-morcovi-cu-naut-feta-si-fistic.html