Oua turcesti
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 2 oua
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 1 catel mic de usturoi
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • 30 gr unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • un varf de lingurita de fulgi de ardei iute (sau pul biber)
  • o lingurita de marar proaspat tocat
  • 2 felii de paine
Preparare
  1. Pune o oala cu apa la fiert. Dupa ce a dat in clocot, redu focul la minim.
  2. Amesteca iaurtul cu usturoiul zdrobit (sau ras prin razatoare) si sare.
  3. Pune untul intr-o craticioara, pe foc mic si lasa-l cateva minute pana cand se topeste si devine auriu (invarte-l din cand in cand).
  4. Cand untul si-a schimbat culoarea si la fundul oalei au inceput sa se depuna resturi maronii, opreste focul si adauga uleiul de masline si ardeiul iute.
  5. Sparge cate un ou intr-o sita si lasa lichidul apos din albus sa se scurga. Transfera oul intr-o ceasca de ceai si toarna peste el o lingurita de zeama de lamaie.
  6. Pune oul foarte usor in oala cu apa care fierbe. Ceasca trebuie sa fie cat mai aproape de suprafata apei. Repeta pasii cu al doilea ou si lasa-le sa fiarba 3-4 minute.
  7. Prajeste feliile de paine.
  8. Scoate ouale pe o farfurie acoperita cu un prosop de hartie, care va absori apa in exces.
  9. Intr-o farfurie adanca pune sosul de iaurt, toarna untul topit, aseaza cate un ou si presara mararul. Serveste cu o felie de paine prajita.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2018/03/oua-turcesti.html