Ciorba radauteana
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 8
Ingrediente
  • aprox 500-700 gr carne de pui (eu am folosit aripi, spate si jumatate de piept, cu tot cu oase)
  • 2 morcovi medii
  • 1 pastarnac mediu
  • o radacina de patrunjel sau cateva crengute de patrunjel proaspat
  • o ceapa medie
  • 50 gr de radacina de telina
  • 3 litri de apa
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr smantana fermentata (nu smantana lichida pentru gatit)
  • 6 catei de usturoi medii
  • 6-7 linguri de otet
  • sare
  • patrunjel proaspat
Preparare
  1. Curata legumele de coaja, spala-le si taie-le in doua.
  2. Pune carnea de pui (cu tot cu oase) si legumele intr-o oala impreuna cu apa. Lasa-le sa fiarba pana cand carnea se fragezeste si se desprinde usor de pe oase. Daca este nevoie, mai completeaa cu apa fierbinte pe parcurs.
  3. Cand carnea e gata, opreste focul, scoate carnea si legumele din oala si lasa-le sa se racoreasca.
  4. Taie carnea marunt.
  5. Taie pastarnacul si morcovul fiert in cuburi mici.
  6. Strecoara supa, pune-o inapoi in oala si adu-o din nou la punctul de fierbere.
  7. Adauga in supa morcovul, pastarnacul si carnea. Adauga sare dupa gust.
  8. Cand fierbe din nou supa, opreste focul si asteapta 10 minute sa se racoreasca.
  9. Intr-un castron, bate galbenusurile cu smantana. Peste ele toarna usor 1-2 polonice de supa, fierbinte, amesecand in continuu.
  10. Dupa ce galbenusurile si smantana s-au omogenizat cu supa, toarna amestecul foarte incet in oala, amestecand in continuu.
  11. Marunteste usturoiul in presa de usturoiu sau prin razatoarea mica si adauga-l in oala.
  12. Toarna otetul in oala, gusta ciorba si ajusteaza condimentele dupa gust (se mai poate adauga sare, usturoi sau otet).
  13. La final, adauga si o lingura de patrunjel proaspat, tocat.
  14. In momentul servirii se mai adauga peste ciorba radauteana patrunjel proaspat.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2018/09/ciorba-radauteana.html