Legumele pentru supa se curata, se taie in bucati mari si se pun impreuna cu apa la fiert in jur de 30-40 de minute, pana se inmoaie. Daca apa scade, se completeaza cu apa fierbinte.
Legumele pentru minestrone se curata, se spala si se taie. Prazul se taie rondele subtiri, ceapa si tijele de telina in bucati mici.
Dovleacul, cartoful si morcovii se taie in cuburi mici.
Conopida se desface in buchetele mici.
Intr-o oala mare se incinge uleiul de masline si se adauga ceapa, prazul si telina. Se calesc timp de 5-7 minute pana cand se inmoaie. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se arde.
In oala se adauga supa, dovleacul, morcovul si cartoful si se lasa la fiert 15 minute pana cand se inmoaie usor. Acum se adauga si rozmarinul si cojile de parmezan.
Se adauga rosiile si se mai fierbe supa inca 5 minute. Se completeaza cu apa fierbinte daca e nevoie.
Se adauga conopida, pastele si o lingurita de sare. Se lasa la fiert cat timp este indicat pentru fierberea pastelor.
Cu doua minute inainte de finalizarea timpului de fiert pastele, se adauga fasolea din conserva, clatita cu apa in prealabil.
La final se adauga spanacul si se opreste focul.
Se mai adauga sare dupa gust.
Supa se serveste cu fasii de parmezan.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2018/11/minestrone-cu-legume.html