Cartofi dulci umpluti cu naut, bacon si cedar
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 4 cartofi dulci
  • 200 gr naut din conserva
  • 200 gr bacon
  • jumatate de ardei gras rosu
  • 4 felii de branza topita cu Cedar Hochland
  • o ceapa verde
  • sare
  • piper
  • ½ lingurita paprika afumata
Preparare
  1. Incinge cuptorul la 200 de grade.
  2. Spala bine cartofii dulci (pastreaza-i in coaja).
  3. Inteapa cartofii cu o furculita si pune-i intr-o tava cu hartie de copt.
  4. Baga tava la cuptor pentru 40 de minute.
  5. Taie bacon-ul in bucati mici si prajeste-l usor intr-o tigaie, timp de 4-5 minute, pana cand se rumeneste.
  6. Taie ardeiul in bucati mici.
  7. Scoate bacon-ul din tigaie si absoarbe mare parte din grasime cu un servet de hartie.
  8. Pune ardeiul in tigaie si caleste-l 2-3 minute. Adauga si nautul, paprika, sare si piper. Prajeste-le inca 2-3 minute.
  9. Pune ardeiul si nautul peste bacon si amesteca-le.
  10. Scoate cartofii din cuptor, taie din ei cate o felie, pe lung, pentru a face loc pentru umplutura. Presara sare pe miezul cartofilor.
  11. Umple cartofii cu amestecul de bacon, naut si ardei. Aseaza peste ei cate o felie de branza topita cu Cedar.
  12. Baga din nou cartofii in cuptor pentru 2-3 minute, pana cand branza se topeste usor peste cartofi.
  13. Scoate cartofii si presara peste ei ceapa verde tocata marunt sau alte verdeturi.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2019/06/cartofi-dulci-umpluti-cu-naut-bacon-si-ardei-gras.html