Cartofi dulci umpluti cu naut, bacon si cedar
Timp de preparare
- 4 cartofi dulci
- 200 gr naut din conserva
- 200 gr bacon
- jumatate de ardei gras rosu
- 4 felii de branza topita cu Cedar Hochland
- o ceapa verde
- sare
- piper
- ½ lingurita paprika afumata
- Incinge cuptorul la 200 de grade.
- Spala bine cartofii dulci (pastreaza-i in coaja).
- Inteapa cartofii cu o furculita si pune-i intr-o tava cu hartie de copt.
- Baga tava la cuptor pentru 40 de minute.
- Taie bacon-ul in bucati mici si prajeste-l usor intr-o tigaie, timp de 4-5 minute, pana cand se rumeneste.
- Taie ardeiul in bucati mici.
- Scoate bacon-ul din tigaie si absoarbe mare parte din grasime cu un servet de hartie.
- Pune ardeiul in tigaie si caleste-l 2-3 minute. Adauga si nautul, paprika, sare si piper. Prajeste-le inca 2-3 minute.
- Pune ardeiul si nautul peste bacon si amesteca-le.
- Scoate cartofii din cuptor, taie din ei cate o felie, pe lung, pentru a face loc pentru umplutura. Presara sare pe miezul cartofilor.
- Umple cartofii cu amestecul de bacon, naut si ardei. Aseaza peste ei cate o felie de branza topita cu Cedar.
- Baga din nou cartofii in cuptor pentru 2-3 minute, pana cand branza se topeste usor peste cartofi.
- Scoate cartofii si presara peste ei ceapa verde tocata marunt sau alte verdeturi.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2019/06/cartofi-dulci-umpluti-cu-naut-bacon-si-ardei-gras.html
3.5.3251