De mult visam sa pregatesc un mic dejun de servit in pat, iar azi, pentru ca e duminica si am avut mai mult timp decat in orice zi din timpul saptamanii (cand arunc niste cereale intr-un castron cu lapte), mi-am indeplinit visul :).
Mai intai am facut niste suc de portocale si de mere ca sa aiba putin timp de stat la rece. Daca nu aveti storcator de fructe, puteti stoarce portocalele in mana sau cu ajutorul unei furculite, sau chiar niste lamai pentru o limonada cu miere.
Apoi am pregatit sosul amestecand:
2 linguri de mustar
o lingura de unt topit (la bain marie)
o lingura de miere
o lingurita de otet din vin
sare
piper
Pentru a face oua posate am folosit doua tehnici:
Pentru prima am fiert cam 1 litru de apa intr-o craticioara mai adanca. Cand apa a inceput sa fiarba, am dat focul la mic si am invartit in apa cu o lingura astfel incat apa sa faca un vartej in mijloc si sa stranga tot albusul. Am spart oul intr-un castronel, l-am varsat cu grija in vartej si apoi am mai amestecat putin in jurul oului. L-am scos cam dupa 3 minute si l-am asezat pe o farfurie acoperita cu un servet de hartie (pentru a fi absorbita apa).
Initial, prima varianta nu prea mi-a placut pentru ca oul s-a strans destul de mult si nu era destul de mare, dar dupa ce am observat ca in varianta a doua de fierbere oul s-a impanzit destul de mult si s-a si lipit putin de fundul tigaii, cred ca pe viitor voi folosi prima tehnica.
Pe o farfurie am pus doua felii de paine prajita. Deasupra lor am asezat ouale, le-am acoperit cu sosul de mustar si le-am decorat cu germeni de lucerna.
Pe o tava am pus farfuria cu oua, o alta farfurie cu cateva felii de paine prajita unsa cu unt, dulceata si miere, un pahar cu suc de mere, unul cu suc de portocale si unul cu lapte.
A fost foarte delicios acest mic dejun, dar si amuzant si relaxant modul in care l-am mancat :).
Timp: 30 minute
Porti : 2
Costuri: 3 ron
Germeni de lucerna puteti gasi la supermarket (eu am luat din Cora), in frigiderul de produse bio.
Leave a Reply