Am ramas cam in urma cu povestirile, dar ma apuc acum sa recuperez :). Intre timp s-a intamplat o prea frumoasa vacanta la Barcelona, cu multe bunatati, despre care va voi povesti in curand, insa acum va zic pe scurt ce-am mai facut eu din somonul ala “gigant” :).
Dupa ce am facut supa de peste pentru bisque, am ramas cu ceva carnita fiarta printre oasele coloanei vertebrale a somonului, pe care n-am vrut sa o arunc. Asa ca am curatat-o atent, am maruntit-o si am transformat-o in aceasta pasta din crema de branza cu somon.
Daca va mai amintiti de terina de somon, treaba sta cam la fel, dar mult eficientizata.
Am mixat cu blenderul o cutie de crema de branza de 250 gr (eu folosesc Tartina) cu 150 ml de iaurt grecesc (Olympus) in care am mai pus sare, putin piper, o lingurita de hrean ras (in otet), o lingura de zeama de lamaie si o mana de patrunjel taiat fin. Am adaugat si somonul fiert si a fost gata.
Imi place sa mananc crema asta cu lipie sau pe felii de paine prajita la micul dejun.
The Wandering Oltean says
Deliciu!… Fac si eu ceva asemanator si gustul e super. Trebuie vointa de fier aici ca pot sa consum cantitati industriale 🙂