Luna trecuta, inainte de agitatia de sarbatori, am fost invitata la Fitto Cafe, sa incerc cateva din preparatele din meniul de iarna si sa stau de vorba, alaturi de alte persoane interesate de alimentatia sanatoasa, despre ce alternative sanatoase gasim sau ne-am dori sa gasim in restaurante.
Cei de la Fitto au in meniu tot felul de retete ce contin combinatii si ingrediente deosebite, cum ar fi risotto-ul piemontez cu mar, gorgonzola si nuci, dar si salata cu anghinare. Am incercat salata si mi-a placut foarte mult, insa sunt tare curioasa cum e risotto-ul. Am auzit ca au si un cheesecake foarte bun, asa ca trebuie sa le incerc in curand :).
Insa cel mai mult, din ce-am incercat, mi-a placut salata de sfecla, pere si feta. Mi s-a parut o combinatie foarte reusita si am repetat-o deja si acasa de cateva ori.
E super simplu si rapid de pregatit si este foarte gustoasa.
Am curatat o sfecla cruda de aproximativ 250 de grame si am taiat-o in bete foarte subtiri. La fel am taiat si o para (cam de aceeasi dimensiune ca sfecla). Am amestecat sfecla cu para intr-un castron si le-am stropit cu zeama de la o jumatate de lamaie si am presarat putina menta uscata.
La final, am adaugat cateva cuburi de branza feta. Asigurati-va ca folositi feta autentica, greceasca (seamana cu telemeaua) si nu din aceea de tip “danish white”. Eu folosesc feta de la magazinele grecesti sau feta Olympus.
Alex says
Sfecla e fiarta/coapta anterior sau e cruda?
Andreea says
Sfecla e cruda. Asta e si frumusetea salatei :).